Zo viert men Valentijn in andere landen

e00e9b349127a197120ef1588c669e04
Wout
May, 25, 2023 3 min leestijd
Deel dit artikel:

Valentijnsdag is een prachtige dag om jouw geliefde in het zonnetje te zetten. Bak een taart, koop bloemen, schrijf een kaart of verras de liefde van jouw leven met een liefdesdrank. Geen inspiratie? Wij helpen je graag verder en ontdek hoe ze Valentijn vieren over heel de wereld. Laat je geliefde en naasten weten dat je om ze geeft, als een heuse Sint Valentinus. Natuurlijk doe je dit het hele jaar door, maar 14 februari is wel degelijk het moment om het even wat extra aandacht te schenken. Over de hele wereld wordt Valentijnsdag 2024 gevierd, dus we brengen je graag wat inspiratie over hoe jij deze dag van de liefde optimaal kunt vieren. En lees vooral even door tot het einde, want voor jou hebben we echt een toffe tip!

naamloos23320191016DumortierFien
Saint Dwynwen Day

1. St. Dwynwen’s Day in Wales

In Wales bestaat een alternatief voor Valentijnsdag, maar dit vieren ze een paar weekjes eerder op 25 januari. De liefde van prinses Dydd Santes Dwynwen was bestemd voor een onbereikbare man, waardoor ze God hulpeloos om hulp vroeg. Door de man uit haar gedachten te halen kon ze haar leven weer nuttig maken, waarop ze besloot om non te worden. Het klinkt heel deprimerend misschien, maar er is natuurlijk niets mooiers dan het hebben van een eeuwige, heilige liefde.

valentines day denmark

2. Vier de liefde in Denemarken

In Denemarken hebben ze een hele originele manier om de liefde te vieren, want daar combineren ze het hunkeren naar liefde met humor. Hun plagerige briefjes worden zelfgeschreven en bevatten humoristische uitingen, maar dan wel in combinatie met liefdevolle rijmpjes.

witte dag japan

3. Uitgestelde liefde in Japan

In Japan hebben de mannen mazzel, want die worden verwend met homemade chocolaatjes door hun vrouwen. De vrouwen zullen echter wat langer moeten wachten op een bevestiging van de wederzijdse liefde, want het is pas de beurt aan de mannen op 14 maart: de zogenaamde witte dag.

Rozen taiwan

4. Rozen geven in Taiwan

Rozen worden wel vaker gegeven voor Valentijn maar in Taiwan geven ze er wel erg veel!Het aantal en de kleuren van bloemen vertegenwoordigen speciale berichten volgens de Taiwanese traditie. Rode rozen geven je enige liefde aan, 99 rozen betekenen eeuwige liefde en 108 van deze bloesems duiden op een huwelijksaanzoek.

myos42720191024DumortierFien

5. Liefdesdrank als traditie in België

Het zal je wellicht niets verbazen, maar in België en Nederland doen we natuurlijk ook veel aan Valentijnsdag. Cadeautjes, anonieme liefdesbrieven, maar ook met een love poison geef jij een speciale draai aan deze dag van de liefde. Wil jij de vlinders in jouw buik eer aandoen en de liefde van jouw leven verwennen met een customized liefdesdrank? Bekijk ons complete assortiment met love bottles.

Wat je ook gaat doen op 14 februari: geniet ervan en wees je bewust van het mooie wat jullie samen hebben. Want liefde is het meest kostbare bezit!

VIER VALENTIJN MET EEN GEPERSONALISEERD CADEAU

Kan interessant zijn voor jou

Waarom kiezen voor makeyour.com?

Met meer dan 100.000 tevreden klanten staan we bekend voor unieke cadeaus voor unieke cadeau momenten

Enkel producten van de hoogste kwaliteit
Haarscherp gedrukte cadeaus
Reviews: 4,7/5
Keuze uit meer dan 50 designs

Bij makeyour.com kan je jouw cadeaus Personaliseren

hero
Keuze uit Dranken, Kaarsen, Woonaccessoires, Verzorgingsartikelen,...
Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen de 1-3 dagen