Gin drinken? Gezonder dan je denkt!

Michel
Michel
May, 25, 2023 3 min leestijd
Deel dit artikel:

Tijd voor een gedurfde stelling: alcohol drinken kan wel degelijk goed zijn voor je gezondheid. Als je met mate drinkt natuurlijk. Af en toe een glaasje gin drinken bijvoorbeeld. Gin maar vooral de tonic blijkt namelijk een doeltreffend middeltje tegen hooikoortsaanvallen en sommige hart- en huidproblemen. Gematigd proeven van deze verboden vrucht blijft dus heerlijk ongestraft… meer nog; het kan voordelen hebben. Nogmaals, neem dit artikel met een korreltje zout!

genieten

De wetenschap aan het woord

Gin werd uitgevonden door een Nederlandse dokter, Franciscus Sylvius. Hij stookte allerhande medicinale drankjes en heeft eentje daarvan “genièvre” gedoopt, waarvan later de Engelse naam gin werd afgeleid.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen intussen aan dat verantwoord gin drinken niet alleen je humeur, maar ook je gezondheid een boost geeft:

  • Goed voor je huid
    De natuurlijke ingrediënten van gin zijn antioxidanten die je huid soepel, veerkrachtig en jong houden. Daarnaast helpt het bij het verminderen van ontstekingen en het tegengaan van huidveroudering.
  • Een langer leven
    De jeneverbessen waarvan onze kwalitatieve gin wordt gemaakt, bevatten flavonoïden. Deze gezonde organische verbindingen leveren een hoop voordelen voor je hart- en bloedvaten. Ze kunnen helpen bij het voorkomen van atherosclerose en het verminderen van verstopte slagaders, waardoor je hart gezonder blijft.
  • Hooikoortsremmer
    Gin of vodka drinken blijkt effectief te zijn in het verminderen van hooikoortssymptomen vanwege het ontbreken van sulfiet en histamine in deze sterke dranken. Hierdoor kunnen mensen met hooikoorts genieten van een glaasje gin zonder te worden geplaagd door allergische reacties.
  • Geen dikmaker
    Een glaasje gin bevat gemiddeld 65 calorieën, wat aanzienlijk minder is dan bijvoorbeeld een pintje bier. Het is dus een goede keuze voor mensen die op hun calorie-inname willen letten maar toch willen genieten van een drankje.
  • Minder afvalstoffen in je lijf
    Gin heeft een diuretisch effect, wat betekent dat het helpt bij het afvoeren van vocht uit je lichaam. Dit kan leiden tot vaker plassen, maar het is eigenlijk gunstig omdat het helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit je systeem.
  • Malaria slayer
    Gin bevat kinine, een natuurlijke stof die bekend staat om zijn vermogen om malaria te bestrijden. Dit verklaart waarom Britse ontdekkingsreizigers gin mee op reis namen tijdens hun avonturen in malariagebieden.
  • Een slokje happiness
    Het genieten van een gin-tonic cocktail, met kleurrijke toppings en een prachtige presentatie, kan je humeur aanzienlijk verbeteren. Het delen van deze heerlijke cocktails met vrienden kan zorgen voor een positieve boost in je gemoedstoestand. Bovendien verhoogt de alcohol bij dames het testosterongehalte, wat kan leiden tot een sensuele afsluiting van de avond.

Geef eens een gezond cadeautje

Met een gepersonaliseerde fles gin van makeyour.com geef je niet alleen een uniek cadeau, maar wens je ook gezondheid toe. Personaliseer de fles naar wens en geef iemand de mogelijkheid om te genieten van de voordelen van gin, zowel qua smaak als qua gezondheid.

Liever toch geen alcohol?

Voor degenen die liever geen alcohol drinken, biedt makeyour.com nu ook een alcoholvrije gin aan. Onze alcoholvrije gin combineert mooie citrusaroma's met een licht bittere ondertoon, zodat je verantwoord kunt genieten van de heerlijke smaak zonder de bijwerkingen van alcohol.

Get Creative

Gin drinken met vrienden wordt nog leuker wanneer het wordt geserveerd in een originele en gepersonaliseerde fles. Bij makeyour.com kun je een mooie fles kiezen en het etiket volledig personaliseren, waardoor je een bijzondere "message in a bottle" kunt geven. Geniet samen van deze unieke ervaring en hef het glas op gezondheid en creativiteit. Wist je al dat je met makeyour.com je eigen gepersonaliseerde fles gin kan maken?

Personaliseer Hier Gepersonaliseerde Gin

Kan interessant zijn voor jou

Waarom kiezen voor makeyour.com?

Met meer dan 100.000 tevreden klanten staan we bekend voor unieke cadeaus voor unieke cadeau momenten

Enkel producten van de hoogste kwaliteit
Haarscherp gedrukte cadeaus
Reviews: 4,7/5
Keuze uit meer dan 50 designs

Bij makeyour.com kan je jouw cadeaus Personaliseren

hero
Keuze uit Dranken, Kaarsen, Woonaccessoires, Verzorgingsartikelen,...
Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen de 1-3 dagen