8 leuke Wodka weetjes

Michel
Michel
May, 25, 2023 4 min leestijd
Deel dit artikel:

Zo maak je de tongen los - Ontdek de wereld van premium wodka

Ben je klaar om de tongen los te maken? Serveer een glaasje wodka of een cocktail met de premium wodka van makeyour.com en iedereen zal aan je lippen hangen. Met een fles die je zelf hebt ontworpen, trek je alle aandacht en kun je je tafelgenoten verrassen met enkele leuke wodka weetjes. Ontdek waarom je voortaan altijd wodka in huis wilt hebben en laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze geliefde drank.

img a.7a0b749

Wodka of Vodka?

Wodka is afgeleid van het Slavische woord "вода" (vadá), wat in het Pools en Russisch "water" betekent. De oorspronkelijke uitspraak van de eerste letter "в" klinkt als een tussenklank tussen een "v" en een "w" in het Nederlands. Dit verklaart waarom er twee verschillende schrijfwijzen in omloop zijn. In het Nederlands is "wodka" de correcte spelling.

Een straf medicijn

Wodka kan meer dan alleen een heerlijke drank zijn. Het heeft ook enkele medische toepassingen. Als je bijvoorbeeld gebeten bent door een kwal of last hebt van een stekende pijn, kan het desinfecterende en verzachtende eigenschappen van wodka verlichting bieden. Een slokje nemen kan natuurlijk ook helpen om de pijn te verzachten.

Als je de bloemen water geeft

Wist je dat je wodka kunt gebruiken om je bloemen langer fris te houden? Voeg een paar druppels wodka en een theelepel suiker toe aan het water waarin je de bloemen plaatst. De wodka helpt bacteriegroei te remmen, waardoor de bloemen langer mooi blijven en je langer kunt genieten van hun prachtige geur en uitstraling.

Een straf huishoudmiddeltje

Wodka is niet alleen geschikt voor consumptie, maar kan ook een handig huishoudmiddeltje zijn. Het is een effectieve oplossing om lijmresten te verwijderen en hardnekkige etiketten los te krijgen. De alcohol in wodka lost de lijm op, waardoor het gemakkelijker is om plakkerige resten te verwijderen. Daarnaast kan wodka gebruikt worden om oppervlakken zoals chroom, glas en porselein op te poetsen. En als je op zoek bent naar een streeploze glasreiniger, meng dan een paar druppels wodka met water en gebruik het mengsel om je ramen te wassen. Bovendien kan wodka dankzij de hoge alcoholconcentratie ook dienen als een doeltreffende bacteriënkiller en geurverfrisser.

Nazdarovje!

Wodka heeft een bijzondere populariteit in Rusland, waar het als nationale drank wordt beschouwd. Om het illegaal stoken van wodka en de problemen rondom alcoholisme aan te pakken, legt de Russische regering elk jaar een minimumprijs vast voor wodka. Ondanks deze maatregel blijft wodka in Rusland nog steeds betaalbaar en is het een drank die diepgeworteld is in de Russische cultuur en traditie.

The perfect beauty product

Naast het gebruik in drankjes en huishoudelijke toepassingen, kan wodka ook dienen als een veelzijdig beauty product. Het toevoegen van een druppeltje wodka aan je shampoo zou ervoor zorgen dat je haar minder snel vet wordt. Bovendien kun je een paar druppels wodka mengen met groene thee om een verfrissende gezichtstonic te creëren die je poriën verkleint en mee-eters geen kans geeft. De geurloze en kleurloze eigenschappen van wodka maken het een handig ingrediënt in verschillende zelfgemaakte beautyproducten.

Niet alle vloeistoffen wegen evenveel

Wist je dat wodka iets lichter is dan water? Terwijl 1 liter water precies 1.000 gram weegt, weegt 1 liter wodka ongeveer 953 gram. Dit komt door het verschil in de dichtheid van water en alcohol. Het lichtere gewicht van wodka kan soms merkbaar zijn bij het hanteren en schenken van deze populaire drank.

Mag het iets meer zijn?

Als je op zoek bent naar de ultieme luxe en exclusiviteit, dan is er de duurste fles wodka ter wereld: de Billionaire Vodka. Deze fles heeft een prijskaartje van maar liefst $3,75 miljoen. De Billionaire Vodka wordt geproduceerd door het filtreren van de drank met ijs uit een natuurlijke en helende bron in Engeland, Nordich Birch steenkool en zand dat afkomstig is van vergruisde diamanten en edelstenen. De fles zelf is met de hand gemaakt, genummerd en afgewerkt met diamanten en bladgoud, wat het tot een waar pronkstuk maakt voor verzamelaars en liefhebbers van luxe.

Dorst Gekregen?

Wist je al dat je met makeyour.com je eigen gepersonaliseerde fles wodka kan maken?

Ontdek gepersonaliseerde wodka hier

Kan interessant zijn voor jou

Waarom kiezen voor makeyour.com?

Met meer dan 100.000 tevreden klanten staan we bekend voor unieke cadeaus voor unieke cadeau momenten

Enkel producten van de hoogste kwaliteit
Haarscherp gedrukte cadeaus
Reviews: 4,7/5
Keuze uit meer dan 50 designs

Bij makeyour.com kan je jouw cadeaus Personaliseren

hero
Keuze uit Dranken, Kaarsen, Woonaccessoires, Verzorgingsartikelen,...
Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen de 1-3 dagen