8 straffe wodka weetjes

Zo maak je de tongen los

Iedereen hangt aan je lippen als je een glaasje wodka of cocktail met de premium wodka van Make Your Own Spirit serveert. De fles die je zelf ontworpen hebt, trekt alle aandacht en je kan je tafelgenoten meteen verbazen met enkele leuke wodka weetjes. Lees maar even mee waarom je voortaan altijd wodka in huis zal hebben…

1. Wodka of Vodka?

Wodka is een verkleinwoord van het Slavische woord “водa” (vadá) dat in het Pools en Russisch “water” betekent. De eerste letter “в” klinkt ietwat tussen een “v” en een “w” als onze Slavische vrienden het woord uitspreken. Vandaar dat er 2 schrijfwijzen circuleren. In het Nederlands is “wodka” de correcte schrijfwijze.

2. Een straf medicijn

Een kwallenbeet opgelopen of een stekende pijn? Geen betere manier om de wonde te desinfecteren en de pijn te verlichten dan met wodka! Een goeie slok nemen, kan natuurlijk ook deugd doen.

3. Als je de bloemen water geeft

Voeg maar een paar druppels wodka en een theelepeltje suiker aan het water voor je bloemen toe. Zo blijven je snijbloemen langer fris!

4. Een straf huishoudmiddeltje

Wodka is ideaal om lijmresten te verwijderen en hardnekkige etiketjes los te krijgen. De lijm lost zo op! Je kan ook chroom, glas en porselein opblinken met wodka en een paar druppeltjes volstaan om je ramen te wassen zonder strepen. Het is zelfs een doeltreffende bacteriënkiller door de hoge alcoholconcentratie. Goed om oppervlaktes te ontsmetten en om geurtjes tegen te gaan. Gewoon een paar druppeltjes wodka in je luchtverfrisser en sprayen maar!

5. Nazdarovje!

Wodka is bijzonder populair in Rusland. Om het illegaal stoken en de extreem hoge alcoholisme cijfers tegen te gaan, legt de Russische regering elk jaar een minimumprijs vast (die nog steeds belachelijk goedkoop is).

6. The perfect beauty product

1 druppeltje wodka bij je shampoo zou ervoor zorgen dat je haren minder snel vettig worden. Als je een paar druppels bij groene thee mengt, heb je ook een verfrissende gezichtstonic die je poriën verkleint om mee-eters geen kans te geven. Wodka is geurloos en kleurloos dus waarom zou je het niet gewoon eens proberen?

7. Niet alle vloeistoffen wegen evenveel

Wodka is net iets lichter dan water. 1 liter water weegt exact 1.000 gram, terwijl een liter wodka maar 953 weegt.

8. Mag het iets meer zijn?

De duurste fles wodka kost ruwweg $3,75 millioen per fles. Deze Billionaire Vodka werd 3 keer gefilterd. Met ijs uit een natuurlijke en helende bron in Engeland, met Nordich Birch steenkool en met zand uit vergruizelde diamantanen en edelstenen. De kristallen fles wordt met de hand gemaak, genummerd en afgewerkt met diamanten en bladgoud.

Dorst gekregen?

Bestel een unieke fles wodka bij Make Your Own Spirit en verras je tafelgenoten met een heerlijk aperitiefje of jummie cocktail. Als het even stil wordt aan tafel heb je met bovenstaande wodka weetjes ook meteen iets leuk te vertellen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

GO AHEAD PICASSO,
THE CANVAS IS YOURS!

ober met 3 flessen plateau illustratie