6 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over gin

1. De naam zegt niet alles

Wanneer je kijkt naar de meeste type dranken, kan je de oorsprong makkelijk achterhalen. Er is steeds een verwijzing naar de ingrediënten, productieproces, locatie of oorsprong zoals Bourbon, Scotch, tequila, …

Dit is niet het geval bij Gin, wat gedefinieerd is zijn smaak. Het is gedomineerd door de smaak van een Jeneverbes. Aan u om te discussieren om de nieuwe gins nog naar jeneverbes smaken ja of nee.Waarom kunnen gins zo verschillend smaken

2. Waarom kunnen gins zo verschillend smaken

In tegenstelling tot vodka, wat gemaakt is van niets meer dan unflavored alcohol en water, is er een ernorm verschil in smaak bij gin. Elke stoker heeft namelijk zijn uniek recept voor gin. Buiten het feit dat men met jeneverbessen moet werken is de stoker vrij te kiezen welke andere botanicals hij toevoegt aan zijn recept. Citrusvruchten, noten of kruiden worden daarom toegevoegd aan gin recepten.

3. Hoe krijgt gin zijn smaak?

 Je hebt 2 manieren om smaak te bekomen bij Gin: Je kan ofwel smaken toevoegen aan een gedistilleerde gin, of je infuseert botanicals in je alcohol om vervolgens te distilleren. Afhankelijk van jouw manier krijg je een type gin en type smaakpatroon.

Bij een “London Dry gin”, wat niets te maken heeft met de stad London, mag je bijvoorbeeld na het distillatieproces niks anders toevoegen dan water. Het is uiteraard moeilijker om meteen de juiste smaak te krijgen dan achteraf nog smaken aan toe te voegen

4. Slechts enkele producenten maken zelf hun alcohol

Gin begint meestal met neutrale alcohol: iets wat gin producenten aankopen in bulk. De smaak en karakter van de gin hangt af wat ze met deze neutrale alcohol doen.

5. Jeneverbes is nog steeds wild geplukt

De Gin industrie gebruikt massaal veel jeneverbes maar verrassend genoeg worden deze nog steeds met de hand geplukt. Hoofdzakelijk worden ze door onafhankelijken in Europa geplukt.

6. Gin (tonic) werd gebruikt om malaria te bestrijden

De militaire vloot van Engeland ontdekte kininen tijdens de kolonisatie van India. Hiermee maakten ze tonic water maar dit smaakte te bitter, veel te bitter. De toevoeging met gin maakte dit recept meteen al veel interessanter en lekkerder.

Dorst gekregen?

En wist je al dat je met Make Your Own Spirit je eigen gepersonaliseerde fles gin kan maken?
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

GO AHEAD PICASSO,
THE CANVAS IS YOURS!

ober met 3 flessen plateau illustratie